Marieke Veurman advocaat

Wetsvoorstel partneralimentatie aangenomen door de Eerste Kamer

De kogel is door de kerk. Op dinsdag 21 mei 2019 heeft de Eerste Kamer het wetsvoorstel voor wijziging van partneralimentatie aangenomen, na een jarenlang wetgevingstraject. Daarmee is de wijziging van de wet definitief. In dit artikel kunt u lezen wat er gaat veranderen door de nieuwe wet. De belangrijkste verandering is de termijn voor partneralimentatie: die gaat van 12 naar 5 jaar

Gevolgen nieuwe wet partneralimentatie

De nieuwe wet lijkt gunstig voor degene die alimentatie betaalt. Dat is echter niet altijd het geval. Voor sommige situaties wordt namelijk een uitzonderinggemaakt. Dan geldt alsnog een langere duur van de alimentatie. Bovendien gaat de nieuwe wet pas in vanaf 1 januari 2020. De nieuwe regels over de duur van de partneralimentatie gelden dus in principe alleen voor mensen die ná 1 januari 2020 een echtscheidingsverzoek indienen of afspraken maken over partneralimentatie.

Vragen of advies over partneralimentatie – wat betekent de nieuwe wet voor bestaande gevallen?

Wij vertellen u graag wat deze nieuwe wet voor u betekent. Voor advies over partneralimentatie kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen.

038 773 90 60 of info@hetfamilierechtkantoor.nl