Karin Wientjes

Advocaat familie- en erfrecht, mediator
Karin Wientjes advocaat

“Het mooie aan mijn vak vind ik dat geen zaak hetzelfde is. Elke cliënt is anders en iedere zaak vraagt om een eigen specifieke benadering. Het beste resultaat voor de cliënt is niet altijd het meest voor de hand liggende resultaat. Ik probeer daarbij eigenlijk altijd te kijken of er met de (advocaat van) de ex-partner een regeling valt te treffen en vaak lukt dat. Wanneer het niet anders kan, schuw ik een rechtbankprocedure zeer zeker niet. Een uitspraak van een rechter kan in bepaalde situaties ook juist heel wenselijk zijn. Dat kan duidelijkheid geven waardoor mensen weer verder kunnen. “

Karin is in 2008 als advocaat begonnen bij een gerenommeerd kantoor gevestigd in Amsterdam, Hoorn en Alkmaar waarbij zij zich volledig heeft gericht op het personen- en familierecht, waar zij intern uitstekend is opgeleid. Bovendien heeft zij de driejarige opleiding van de Vereniging voor Familierechtadvocaten en Scheidingsbemiddelaars (vFAS) gevolgd. Volgt de opleiding tot registermediator (MfN). Karin is dus een echte specialist in echtscheidingen.

Karin is een scherpe advocaat, pragmatisch en doortastend in zaken die worden voorgelegd aan de rechtbank. Vooral in zaken die juridisch ingewikkelder liggen, laat ze zien dat juridische kennis op hoog niveau en het gemakkelijk toepassen daarvan cliënten veel kan brengen, in praktische en in financiële zin.

In al haar zaken vindt Karin het belangrijk om te werken naar een redelijke, lang houdbare afwikkeling. Zij verliest daarbij de belangen van de kinderen nooit uit het oog. Deze eigenschappen en ervaringen komen ook tot hun recht tijdens mediationtrajecten.